Present Simple/ Continuous (diferente)

Diferente intre Present Simple si Present Continuous – verbe care in mod normal nu pot fi puse la un timp continuu

 

 

 

24 thoughts on “Present Simple/ Continuous (diferente)”

  1. felicitari pentru site-ul ce l-ai creat! foarte bine structurat, coerent, cu logica foarte buna ! am incercat sa invat engleza dupa nenumarate materiale, dar ceea ce tu ai realizat mi-a adus o mare claritate in invatarea limbii engleze.
    multumesc fain!
    bucurii sa ai in toate!

    Reply
  2. Nu stiu daca realizezi cu adevarat ce mult faci pentru cei ca noi..care datorita programului foarte incarcat, nu ajungem sa stabilim un orar al meditatiilor.
    E prima lectie azi dar sa stii ca te voi lua cu mine peste tot si voi invata, in sfarsit, gramatica limbii engleze!
    Respect!

    Reply
    • 🙂 Stii care e unica problema? Daca ai un profesor, e cineva langa tine care te trage de maneca macar o data pe saptamana. Daca nu, atunci ai nevoie de o motivatie super-puternica sa nu-ti peirzi focalizarea. Stii cat de usor renunta oamenii…? Din pacate.

      Reply
  3. Mi-a aparut o mie si una de intrebari. Incepem cu this week sh this year… Acestea timpuri parca indica present perfect continuous, deoarece este evident ca actiunea a putut incepa si mai demult. Nustiu unde pe un site britanic cu exercitii am dat de un exercitiu unde era o prop I have been raining this week.
    Nu ai putea da un sfat cum vad ca actiunea pot fi continuie sau nu? Stiu ca trebuie logic sa ma gandesc, insa iata verbul have nu mi-e clar de ce nu poate fi continuu, doarece vorbim despre o posesie ceva, si aceasta ar putea continua pana cand obiectul ce-l poseda il ea, deasemenea nu mie clar cu verbul a fi de ce nu poate fi la continuu, deoarece de asemenea ar arata ceva continuu. Poate cumva este de raspuns la o intrebare ceva, sau de le pus la o anumita forma ca sa vad daca sunt continuie sau nu.

    Reply
    • Upsss, iarasi nu pana la urma am ascultat, Cu have si be e clar. Insa nu inteleg asa verbe ca startez, a esi, a sosi. Eu actionez pentru asta, eu sosesc, eu ma misc, eu ceva fac, Asa si cu a starta, eu pentru asta fac ceva. Insa vad si mi-au mai zis ca nu le pot pune la continu.. Sau a cumpara, tot nu am intalnit situatii cand e pus la continuu, eu fac ceva ca sa cumpar, eu dau bani…

      Reply
      • Ce-ar fi sa asculti intai cu rabdare si apoi sa sari cu o mie de intrebari? E suparator si pentru cei care urmaresc comentariile, s-ar putea sa nu mai inteleaga nimic.

        Reply
      • “a cumpara” este evident folosit la un timp continuu, reprezentand o actiune. Nu ai citit suficient, poate, e extrem de folosit inclusiv la continuu.

        Reply
  4. Inca o intrebare, poate nu la tema de acum, daca am never pentru o actiunea ce a inceput din trecut si continua pana la un alt moment, verbul insotit de acest never poate avea o natura progresiva, ori automat il trec la perfect simplu?

    Reply
    • Nu se judeca un timp musai numai dupa un cuvant, ci dupa context.
      “perfect simplu” nu este in engleza… poate Present Perfect Simple, sau Present SImple… nu stiu la ce te referi.

      Reply
  5. sau asa verbe ca a se opri, a lovi, care de asemenea nu pot fi puse la continuous, insa noi pentru a lovi efectuam ceva, pentru a ne opri efectuam ceva, insa peste tot unde era de continuous, imi dadadea eroare la verbele date.

    Reply
  6. Buna. Imi place mult structura , scurt si la obiect , exemple concrete si pe inelesul tuturor. Alaturi de metoda Root am inteles foarte bine aceste doua timpuri si consider ca le stapanesc – fumos explicate si cazurile particulare . abia astept sa trec la urmatoarele timpuri.

    Reply
    • Buna, ma bucur ca-ti place modul meu de a explica 🙂 Iti recomand sa lucrezi si exercitiile de pe site cand inveti, au si rezolvare si te ajuta sa-ti fixezi teoria.

      Reply

Leave a Comment