Present Perfect Continuous

6 thoughts on “Present Perfect Continuous”

 1. Sunteți o profesoară foarte bine pregătită din punct de vedere științific și metodic. Din materialele d-voastră am înțeles mai bine decât din activitățile desfășurate la un centru specializat de învățare a limbii engleze.Felicitări!

  Reply
 2. Salut, mai putea ajuta cu o explicatie la un exemplu de ex? Iata-l:
  It (rain) has been raining all week. I hope it stops by Saturday because I want to go to the beach. Ei bine daca verbul rain trebuie de-l pus la present perfect continuous, si nu la present continuous, mai inteleg, insa de ce stops e pus la present nu inteleg. Saturday inca nu e, deci daca vorbim de el, trebuie sa ne referim la viitor. Adica stop trebuie sa fie la viitor, si anume la future perfect (ar fi mai bine la future perfect continuous, insa dicontinuitatea verbului nu ne permite aceasta). Oricum, nu inteleg care e faza. De ce?

  Reply
  • In mod normal ar fi trebuit sa fie “it will stop” pentru ca predictiile bazate pe ceea ce crede o persoana / pe ceea ce spera o persoana se pun cu Future Simple.

   Reply
 3. Salutare!!! Poti sa verifici, te rog, niste exemple de propozitii/fraze? Am dat de ele in internet cat citeam despre civilizatia si cultura Angliei. Deci, iata-le:
  “London has been home of many famous Englishmen.Some were born there. Some lived there all their lives.Others lived in London only for a short time but all gave something to this great city.”
  Mi-ar parea ca were, lived (ambele) or trebui puse la present perfect, ce zici? Ma gandesc din cateva considerente asa:
  1)Nu este indicat timpul;
  2)Toate actiune inafara de “were” ar mai putea fi repetate
  Multumesc anticipat!

  Reply
  • Buna!
   “were born” nu are cum la Pres. Perf. pentru ca se refera clar la o data din trecut, data aceea la care s-au nascut. Depinde mult si la ce s-a gandit vorbitorul. Probabil ca a avut in vedere istoria si ce s-a petrecut dealungul timpului… au trait, au murit, au trait altii, au murit si ei….

   Reply
   • Asa si eu m-am gandit, insa am vazut ca prima propozitie e pusa la present perfect si m-am gandit ca daca se vorbeste tot de aceste persoane, ar trebui si celelalte propozitii sa fie la timpul corespunzator.

    Reply

Leave a Comment