Present Simple

Present Simple – schema de formare si exemple de propozitii

 

 

 

16 thoughts on “Present Simple”

  • Iti doresc succes! Pentru academie iti sugerez sa inveti extrem de bine tot ce tine de gramatica. Pentru asta cursul de pe myenglish.ro nu are rival, e unic. Ai absolut totul acolo.

   Reply
 1. Buna seara ! Chiar daca sunt incepatoare dvs faceti totul sa para mai usor. Explicati foarte frumos si va multumesc mult.

  Reply
 2. Sarut mana.! Am trimis numele meu si adresa de email pe myenglish.ro si nu am primit niciun raspuns pe email. Adresa de email este nihilsin3deo@yahoo.com. Am sa studiez cu mare placere tot ce tine de numele Madalina Dumitru, am convingerea ca imi va fi de folos. O seara frumoasa si multumesc pentru intreg efortul depus.

  Reply
  • Alooo… tu citesti ce timpuri iti cere exercitiul sa pui? Nu era vorba de Present Simple! Macar asculta videoclipul cu atentie!
   Dupa cum “nu tot ce zboara se manaca”, nici “always/seldom/often…” nu-s musai cu Present Simple. Daca vrei sa spui o chestie de genul “Intotdeauna MI-A PLACUT de x”, asta nu mai e in ruptul capului prezent, ci trecut. Iar in cazul asta chiar Present Perfect Simple!

   Esti invitatul meu sa-ti gasesti un blog “pe care sa te bazezi” 🙂

   Reply
 3. Buna.
  De ceva vreme ma chinui sa invat engleza ( eu la scoala nu am facut engleza), iar acuma la munca am nevoie. Acest inceput pare ca este ecact ce am nevoie. Am totusi o remarca si cred ca este desul de importanta – situatie pe care intamplator am intalnit-o ieri si anume: cum conjugam “to study”? am mai cautat si am mai gasit: to carry, to hurry, to deny. – am observat ceva interesant . daca gresesc astept raspuns, daca nu consider ca ar fi bine sa fie adaugat si acest punct.
  Sper ca si urmatoarele sunt la fel de bune. Felicitari pentru aceasta abordare.

  Reply
  • Buna
   Probabil te referi la faptul ca la he/she/it verbele respective nu mai au “-y”. Exista o regula la adaugarea terminatiei “-s” (care se aplica si la plural), “-y” final precedat de consoana se transforma in “-ie”.
   He carr-ie-s (He carries)
   She denies
   John studies….

   Reply
 4. Va felicit pentru modul in care predati aceasta limba , pentru cum explicati.Este foarte importanta calitatea de a furniza informatia detinuta intr-un mod cat mai explicit si logic si ca la dvs nu am vazut. Este totul clar, coerent si logic.

  Reply

Leave a Comment