Topica in propozitia afirmativa din limba engleza

Vezi explicatia video:


Topica de Gram_Engleza

22 thoughts on “Topica in propozitia afirmativa din limba engleza”

 1. Pai toate adverbele se pun inaintea verbului principal. Insa ma gandesc ca trebuia de mentionat ca se pun nu doar dupa verbul be, dar dupa toate cele auxiliare.

  Reply
  • Nu toate adverbele se pun inaintea verbului de baza. Plus ca mai intra in discutie verbele modale, to be. Uita-te la explicatie, am zis acolo.

   Reply
 2. Adica din cele vazute sa inteleg, ca daca am un compliment de timp, eu adverbul de frecventa il pot pune duoa verb si inainte complimentului de timp, insa il pot pune si inaintea predicatului?

  Reply
  • Inaintea verbului se pun cele de genul often, usually, rarely, always, ever, never….
   Dar mai sunt cele de genul every day…./ very often….
   Ce-ar fi sa asculti videoclipul? Eu am explicat despre absolut toate acolo si am dat exemple de propozitii.

   Reply
   • Eu am ascultat tot pana la urma pana a scrie aceste comentarii. As mai vrea sa mentionez ca acele adverbe se pun si dupa alte verbe auxiliare ca have, do si asa mai departe.

    Reply
 3. It is а school in а large 19th century building. Ar fi corecta aceasta propozitie din punct de vedere al topicii? Mi-ai putea explica de ce building acesta s-a lasat la urma?

  Reply
   • Am citit ca adverbele acestea de frecventa si de probabilitate trebuie nu doar dupa verbul auxiliar be sa fie, insa si dupa alte verbe auxiliare, ca have, do, etc.

    Reply
     • Avanda have eaten, unde pun usually? Intre ianintea la have eaten? Cazul respectiv se refera si pentru do not eat?

      Reply
      • Eu sunt sigur ca usually il punem dupa verbul auxiliar have si dupa verbul auxiliar do. Ti-am trimis nudemult un link cu un site cu exercitii. Acolo uite ca sunt ogramada de execritii cu usually, ever, never. Si toate se cer sa fie puse dupa verbul auxiliar. Toaatee…

      • Tu ai vazut ca am si scris MARE ca in cazul in care sunt verbe PRINCIPALE, adverbele respective se pun unde se pun? Eu vorbesc una, tu vorbesti invers… Normal ca in cazul in care sunt AUXILIARE acele verbe se pun dupa ele, inaintea verbului de baza!
       Te invit sa nu mai intri pe acest site daca nu-ti convine teoria prezentata.

 4. HI!
  Nu prea am inteles ce-i cu acel complement de mod. Ar fi un adverb al verbului nu? Insa dupa cum am studiat, adverbele se pun inaintea verbului principal si dupa acel auxiliar sau modal. Adica daca zic “el i-a dat tocul cu dispret”, in engleza va fi: “He gave her the pen contemptuously?”, nu ar fi corect: “He contemptuously gave her the pen?”.

  Reply
  • In general adverbele de frecventa (often, usually, always…)se pun asa cum zici tu, dar uneori si cele de mod, daca vrei sa accentuezi ideea respectiva. “contemptuously” poate fi pus in ambele locuri. Ordinea standard ar fi dupa complementul direct/indirect, dar daca vrei sa accentuezi ca era “cu dispret”, pui inainte de verbul de baza.

   Reply
 5. Buna,
  in primul exemplu: “He sends her an email to her office at 10 a.m. every morning to tell he loves her.” “Every morning” nu este adverb de frecventa? Exprimarea corecta nu este … every morning at 10 a.m. ?

  Reply

Leave a Comment