Genitivul

12 thoughts on “Genitivul”

 1. Charles’s friends? e corect nu? Ori aceasta denumeste doar o signura persoana si chiar daca se termina in s prioritate are regula ca e o singura persoana? De aia se pune ‘s? Referitor la locuri, trebuie sa denumeasca mai multe locuri sau doar unu ca sa se foloseasca regula cu ‘s? united states, se termina in s, pune united states’s people sau united states’ people?

  Reply
  • Asculta cu atentie explicatia, am subliniat si specificat clar ca NU e vorba de substantive la plural, ci de substantive terminate in “-s”!

   Reply
    • In primul rand, tu ma intrebai mai sus daca e vorba de o singura persoana/un singur lucru, respectiv un singur loc sau mai multe. La asta ti-am raspuns ca nu are relevanta pluralul, ci are relevanta -s de final.

     In al doilea rand, am prezentat regula mainstream, adica ce se foloseste mai mult. Englezii insisi au o dezbatere pe tema genitivului cu ‘s, unii zic ca trebuie pus uneori chiar daca este un cuvant terminat in “-s”. Insa repet, in caz de examen, se aplica regula prezentata de mine.

     In al treilea rand, “in net” sunt scrise lucruri de toate felurile, si corecte si gresite. Trebuie urmarite sursele oficiale britanice.

     Reply
 2. Ca si Daniela, nici eu nu am reusit sa vad lectia despre genitiv.
  Vreau sa va rog ,daca puteti, sa o reparati, pentru a o putea viziona.
  Aceeasi problema am avut-o si cu lectia despre “Topica in propoziția afirmativa”.
  Va multumesc anticipat pentru ajutor.

  Reply

Leave a Comment