Present Perfect Simple/Past Simple (deosebiri)

Cum deosebesti Present Perfect Simple si Past Simple? Urmareste prezentarea si explicatia (secret revealed inside 🙂 )

 

 

 

20 thoughts on “Present Perfect Simple/Past Simple (deosebiri)”

 1. Salut, ar fi bine daca ai face si o deosebire intre Present Perfect Simple si Future Simple, deoarece chiar la exemplul cu azi, pot gandi si asa: Eu nu voi termina treaba azi sau Voi vinde multe carti anul acesta. Ceva de genul. Ce fac, cum deosebesc?

  Reply
  • Nu e nicio legatura intre ele. Present Perfect Simple exprima actiuni trecute, pe cand Future Simple exprima actiuni viitoare. Depinde de tine ca vorbitor ce vrei sa transmiti…

   Reply
   • Da , insa pot fi asa prop la ex ca: (go) my homework today, unde ar trebuie de ales varianta corecta, care ar putea fi si viitor. In fine, cred ca la asa propozitii se vor adauga ceva propozitii sau indicatori suplimentari care sa precizeze ce sa pun…
    Referitor la timpurile perfecte: aceste timpuri desemneaza actiuni care nici intr-un caz nu se intersecteaza cu momentele sau actiunea mentionate? Adica se petrec cu ceva timp pana la aceste momente sau actiuni, spre deosebire de cele perfecte continuie, care se pot petrece si in aceste momente sau se incheie exact in aceste moment, adica au ceva comun, o anumita unitate de timp?

    Reply
 2. Buna ziua!
  Din explicațiile dv am inteles care sunt diferentele intre cele doua timpuri.
  Multumesc f mult.
  O zi linistita sa aveti

  Reply
 3. Hello!
  Eu nu inteleg de ce a-ti spus ca la Present Perfect Simplu ca actiunea este incadrata intr-un interval de timp? Pentru ca dupa cum vad eu nu este. Nu specifica timpul.
  Multumesc!

  Reply
 4. Bună, îți mulțumesc pt acest video, m-a ajutat foarte mult, în sfârșit mi s-au clarificat informațiile.
  Am terminat liceul de 10 ani și nu m-am mai întâlnit cu regulile de gramatică, iar acuma am de susținut un examen și tot căutam ca să îmi fac câteva pagini de reguli, a fost de mare ajutor explicația ta.
  Îți mulțumesc încă o dată! Great job!

  Reply
 5. Bună David,
  Eu din câte am înțeles, s-a exprimat că este încadrată într-un interval de timp care poate fi:
  – specificat:
  I haven’t finish my work yet
  (nu am terminat dar încă mai pot termina)
  Te ghidezi după: yet, lately, since he was a child, etc..
  – nespecificat:
  I haven’t finished my work
  (nu mi-am treaba ce o aveam de mult dar încă mai am timp)

  Iar la Past simple vei avea mereu în propoziție specificat exact timpul: yesterday, in 2008 when he was a child, etc… ce au fost momente trecute, nu te mai întâlnești cu ele.

  Reply
  • A spus ca a inteles pana la urma 🙂 Stii cum faceam eu cand nu intelegeam ceva? Citeam de atatea ori pana cand intelegeam. Intotdeauna intelegeam la numarul potrivit de citiri 🙂
   Ai sintetizat bine. Vezi tu, il cheama PRESENT Perfect Simple, ceea ce inseamna ca are cumva o legatura cu prezentul. Pe cand pe celalalt il cheama PAST Simple, ceea ce inseamna ca nu exista nicio legatura cu prezentul, ca ma refer la chestii care s-au intamplat la un anume moment exact din trecut.

   Reply
 6. in sfarsit cu ajutorul actului tau de caritate pentru noi cei de rand, am clarificat diferenta dintre Present perfect simple si past simple. MULTUMESC MULTUMESC MULTUMESC

  Reply

Leave a Comment