Grade de comparatie

1. The weather is getting _______ every day.

a) more and more hot

b) hotter and hotter

c) increasingly hot and hot

2. Which is the most formal way to say “din ce în ce mai dificil”?

a) more and more difficult

b) getting more difficult

c) increasingly difficult

3. Complete: “The children are _______ every year.”

a) getting taller and taller

b) getting more and more tall

c) more and more tall

4. “The situation is _______ complicated.” Which is NOT correct?

a) getting more and more

b) more and more

c) more and much

5. Translate “din ce în ce mai bun” into English:

a) more and more good

b) gooder and gooder

c) better and better

6. “Life is _______ expensive these days.”

a) getting more and more

b) increasingly

c) both a and b

7. Which sentence is grammatically WRONG?

a) The music is getting louder and louder.

b) The book is more and more interesting.

c) The problem is increasingly serious.

d) The car is more and more fast.

8. “The movie is _______.”

a) more boring and boring

b) getting more and more boring

c) more and boring

Grade de comparatie

Gaseste varianta corecta:

 

1. This car is __________________ I have ever seen.

a). one of the most modern car

b). one of the most modern cars

c). one of the more modern car

d). one of more modern cars

 

2. He was ___________ when he left the house __________ when he came back.

a). more tired / than

b). the most tired / then

c). more tired / then

d). the most tired / than

 

3. _____________ you start your work, ______________ you’ll finish.

a). The early / the soon

b). Earlier / Sooner

c). The earliest / the sooner

d). The earlier / the sooner

 

4. If you need ________ practice, go to a ________ advanced exercise book!

a). farthest / most

b). farther / most

c). further / more

d). furthest / more

 

5. They carried ____________ luggage by their new car, because there was ___________ space.

a). many more / a lot more

b). much more / a lot less

c). many more / a lot less

d). much more / a lot more

 

6. At the meeting with the new staff, there was ________ coffee for _________ people.

a). less / more

b). fewer / more

c). little / much

d). least / more

 

7. Mary is __________ than her parents, although her mother is almost ____________ her father.

a). more taller / as tall as

b). much taller / as taller as

c). much taller / as tall as

d). taller / as much tall as

 

8. The music at my neighbours was_______________, so I was_______________________.

a). more and more louder / more and more disturbed

b). louder and louder / more and more disturbed

c). louder and louder / less and less disturbed

d). more and more loud / more and more disturbed

 

Vezi rezolvarea in videoclip: