Adjective sau Adverbe

1. Even though he is well-built, he can _______ carry that bag.

a). hardly

b). hard

c). harder

d) hardest

2. I hate those ________ meetings, I always arrive home __________.

a) late / lately

b) lately / late

c) late / late

d) lately/ lately

3. My mother’s _________ baked cakes always taste _________.

b) fresh / deliciously

c) freshly / delicious

d) freshly / deliciously

4. He sleeps __________; he’s ___________ tired.

a) less and less / extremely

b) little and little / extremely

c) less and less / extreme

d) more and more little / extremely

5. They spoke to their employees__________ because they weren’t working _________.

a) more angry / well

b) more angrily / well

c) angrier / well

d) angrily / good

6. I’m trying to write this exercise ________, so that I can go out _________.

a) fastly / fastly

b) fastly / fast

c) fast / fast

d) fast / fastly

7. I ________ advise you not to eat that food because it smells _________.

a) strong / horribly

b) strongly / horribly

c) strong / horrible

d) strongly / horrible

8. The wind was blowing _______ while she was walking and thinking about getting a ______ specialized position so that she could buy a car.

a) hardly / highly

b) hardly / high

c) hard / high

d) hard / highly

Neither – Either – Both

Completeaza cu EITHER, NEITHER sau BOTH:

1.Mary and John are vegetarians. Maria likes vegetables and John doesn’t eat meat ____________.

2. Lisa and Tom don’t like horror movies. They enjoy romantic comedies. Lisa doesn’t like horror movies, and ____________ does Tom.

3. ____________ my parents enjoys hiking. They completely dislike it.

4. You haven’t gone anywhere, so you can choose __________ Paris _______ Rome for this holiday.

5. ________ you can do that, you don’t need a third person.

6. Sarah and Peter come from Spain. Sarah can’t speak French, and ____________ can Peter.

7. .Jack and Jill can play the guitar. _________ Jack _________Jill can play the guitar.

8. I can swim, and I can ski. I enjoy outdoor activities and I like ____________ swimming or skiing.

9. They don’t like tea or coffee. ____________ them drinks hot beverages.

10. The museum is not open on Mondays and Tuesdays. The museum is closed ____________ on Mondays ____________ on Tuesdays.

Vezi rezolvarea in videoclip:

Diateza pasiva – test grila

Alege varianta corecta:

1. The report that ________ by the team will be presented tomorrow.

A. has prepared

B. prepared

C. is preparing

D. has been prepared

2. A new mall _________ in the area where I live.

A. will design

B. is being designed

C. will be designing

D. is designing

3. The keys to the manager’s office ________ somewhere in the building. Someone wanted to make a bad joke.

A. are hide

B. hidden

C. have been hidden

D. had been hidden

4. After several months of better trading conditions, the annual bonus __________for the first time in four years.

A. should be paid

B. should pay

C. should have paid

D. should paid

5. The research paper ________ by the end of this semester.

A. will submit

B. is submitting

C. will be submitted

D. has submitted

6. The historical artifacts ________ for display at the museum tomorrow.

A. are preparing

B. were prepared

C. will prepare

D. are being prepared

7. By this time next year, a new highway ________ through this field.

A. will be constructing

B. will have been constructed

C. will have constructed

D. is constructing

8. When I arrived at the office yesterday, an unexpected meeting ________ in the conference room.

A. has held

B. had held

C. has been held

D. had been held

9. Her latest released novel ____________ by millions of fans in the book shops around the country.

A. is reading

B. was reading

C. was being read

D. has been reading

10. The article says that the old haunted mansion ______________into a luxury hotel in the next period.

A. would be convert

B. is going to be converted

C. is converting

D. is going to convert

Vezi rezolvarea in videoclip:

Used to, Be used to, Get used to

Gaseste varianta corecta:

 

1. I ______________ meals without any meat; I’ve been doing it for a while.

a). am used to eat

b). used to eat

c). am used to eating

 

2.  ____________ in such a noisy area?

a). Did you got used to sleeping

b). Have you got used to sleeping

c). Have you got used to sleep

 

3. ________________ football when they were in the primary school?

a). Did they use to play

b) Did they used to play

c). Did they use to playing

 

4. When my cousin was in France, she couldn’t _____________ everybody.

a). get used to hugging

b). get used to hug

c). got used to hugging

 

5. He _____________ in a big company, but now he runs one.

a). didn’t used to working

b). didn’t use to work

c). wasn’t used to work

 

6. People in the countryside ________________ hard.

a). use to work

b). used to working

c). are used to working

 

7. Your grandpa will have ______________________ without salt because of his heart problems.

a). to get used to eating

b). to be used to eating

c). get used to eat

 

8. _______________ a row of houses in this field, but now there’s the highway.

a). It used to be

b). It was used to being

c). There used to be

 

Vezi rezolvarea in videoclip:

 

 

SOME, ANY si derivati

Alege varianta potrivita:

SOME / ANY exercises

 

1. “Would you like ___ tea?”

“Yes, please, ____ lemon tea would be great!”

a). any / some

b). any / any

c). some / some

d). some / something

 

2. They couldn’t find _____ good books at the library and they decided to buy _____ .

a). anything / something

b). any / some

b). some / something

d). any / any

 

3. “Is there _____ we can do for him?” “Well, I’m afraid there is _____ we can do. He wants to solve _______ of the problems himself.”

a). anything / something / some

b). something / nothing / some

c). anything / anything / something

d). anything / nothing / some

 

4. Mary can’t find her keys ______. She remembers leaving them _______, but she doesn’t remember _______ after that.”

a). anywhere / somewhere / anything

b). somewhere / somewhere / nothing

c). anywhere / somewhere / something

d). somewhere / anywhere / anything

 

5. “Did you drink _______?” “I didn’t want to drink _____, although I was invited to have _____  juice, but you know I drink _______ but water.”

a). anything / anything / some / some

b). anything / anything / any / anything

c). something / anything / no / something

d). anything / anything / some / nothing

 

6. “There were hardly ______ people I knew at the party and I didn’t even manage to make _______ new friends. That was the reason why I hadn’t wanted to go _______ that night.”

a). some / some / nowhere

b). some / any / anywhere

c). any / any / anywhere

d). any / any / nowhere

 

7. ________ could have done better than you in this project and this is why the manager chose you to do it! So, don’t worry if _________ is envious of your success!”

a). Anybody / somebody

b). Nobody / anybody

c). Somebody / nobody

d). Nobody / somebody

 

8. He keeps telling us that ________  is impossible and we can do ________ we dream about.

a). something / something

b). nothing / anything

c). anything / something

d). anything / anything

 

Vezi rezolvarea in videoclip:

 

Exercitii Verbe Modale

Alege varianta potrivita:

1. It _________our cat scratching the door all night since it was sleeping in our bedroom.

a). may not have been

b). can’t have been

c). can’t be

d). shouldn’t be

2. Why is she wasting her time? She ________ the project until now.

a). should finish

b). must finish

c). can have finished

d). should have finished

3. We __________ get a pay rise for December, but nobody is sure yet.

a). can

b). might

c). should

d). would

4. Daniel __________ English, but the school has already enrolled him in German classes.

a). would rather study

b). wouldn’t study

c). would rather not study

d). had better study

5. Manager: “You ______ be here at the meeting.”

Employee: “I _____ be there at the meeting.”

a). may/can

b). should / need

c). must / have to

d). have to / must

6. Humans are the only beings that _______ use their reasoning.

a). must

b). should

c). have to

d). can

7. Hurry up! Your boyfriend _____________ for you already!

a). must have been waiting

b). must wait

c). must have waited

d). must be waiting

8. Employees _____________ leave the office on any account.

a). must

b). must not

c). can

d). cannot

9. You _________ find some of the most colourful flowers in this public garden.

a). should

b). ought to

c). have to

d). may

10. Why are you playing on the computer? You ___________ your work by now!

a). must finish

b). have to finish

c). should have finished

d). ought have finished

11. You ________ work for the presentation tomorrow, we have plenty of time.

a). mustn’t

b). don’t need

c). can’t

d). don’t have to

12. If you don’t have the watch any more, you _________it.

a). can have lost

b). must have lost

c). must lost

d). could have lost

 

Vezi rezolvarea in videoclip: